Inbrakengolf langs A19

Redactie KW

Dit weekend werd weer op verschillende plaatsen ingebroken in woningen in de regio Zonnebeke en in Kortrijk. De inbrekers gaan telkens op dezelfde manier te werk. Ze dringen een woning binnen en doorzoeken die snel om er met geld, juwelen, laptops en andere waardevolle voorwerpen vandoor te gaan.

Rondtrekkende daderbendes

Er waren ook enkele inbraakpogingen. Als de inbrekers merken dat ze de woning niet meteen kunnen betreden (via de voor- of de achterdeur), dan trekken ze verder in dezelfde straat op zoek naar een woning waar ze wel makkelijk binnen kunnen. Het is nu het tweede weekend op rij dat er meerdere zulke inbraken vastgesteld worden in de regio. Ook de voorbije week waren er gelijkaardige inbraken. Opvallend is dat ze gebeuren in gemeenten die langs de A19 gelegen zijn. Volgens de politie gaat het wellicht om een vreemde dadergroepering, die afrijdt van de A19 om een paar feiten te plegen en dan vlug weer via de snelweg verdwijnt. De inbraakpogingen, waar het moeilijker is om de woning binnen te dringen, wijst er op dat de factor tijd voor de inbrekers van groot belang is. Daarom is preventie voor de bewoners van groot belang:
als alles goed afgesloten is, raken de dieven niet makkelijk binnen en verleggen ze hun werkterrein.

Blauwe Opel & donkere Kia

Tijdens een van de inbraakpogingen werd weer een blauwe Opel Corsa met Franse nummerplaat gesignaleerd. De politie heeft nog de achtervolging ingezet, maar raakte het spoor bijster. Ook een donkere Kia Sportage, eveneens met Franse nummerplaat, wordt in verband gebracht met deze inbrakenreeks. Beide voertuigen werden het voorbije weekend ook in Zillebeke gesignaleerd.(p.l.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier