Inbraken zone Midow opvallend vaak in wijken rond N50 in Ingelmunster en Meulebeke

Redactie KW

Midow analyseerde de statistieken van de voorbije maanden en kwam tot enkele vaststellingen.

Eind september registreerde Midow 71 inbraken in woningen en 34 in andere gebouwen, zoals firma’s of loodsen. 58 keer betraden de daders effectief de woning, 13 keer bleef het bij pogingen. Het merendeel van deze inbraken gebeurt in Ingelmunster (29), gevolgd door Wielsbeke (17) en Meulebeke (11) . Oostrozebeke (9) en Dentergem (5) maken het zonegeheel compleet.

Gebied rond de N50

Opvallend is dat vooral de as N50 Gent-Kortrijk en de aanpalende wijken in Ingelmunster en Meulebeke worden aangedaan . Ook de Kortrijkstraat die door het centrum van Ingelmunster loopt, ontsnapt daar niet aan. Voorts ziet Midow dat ook de verbinding Ingelmunster – Oostrozebeke werkterrein voor de daders is. Opvallend is dan weer dat de feiten op deze as zich afbuigen richting Ooigem waar ook in het centrum diverse diefstallen zijn vastgesteld.

Op basis van deze analyse werden vaste controleposten ingezet , onder meer in Meulebeke op de N50. Er werd gepatrouilleerd met anonieme wagens in de straten van Meulebeke en Ooigem en in de woonwijk van onder meer ‘t Veld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier