Inbraak in woning in Gits, dieven moeten buit achterlaten

Redactie KW

Dinsdagochtend hebben twee inbrekers toegeslagen in een woning in Gits, langs de Brugsesteenweg. Doordat de bewoonster vroeger dan ze voorzien hadden terugkeerde, moesten ze vluchten zonder buit. Eerder op de dag waren de dieven ook al in Zedelgem geweest.

Zowel de man als de vrouw hadden de woning dinsdagochtend iets voor negen verlaten. Toen de vrouw om 9.40 uur terug naar huis keerde, bemerkte ze een donkere Alfa Romeo op de oprit. Ze dacht dat het een kennis van haar man was en deed de garage open. Op dat moment stormden evenwel twee mannen van rond de 25 jaar het huis uit, sprongen de Alfa Romeo in en reden met gierende banden weg.

Tweede keer

Binnen ontdekte de vrouw een ware ravage. Alle kasten en schuiven waren leeggehaald, zowel boven als beneden was alles op de grond gegooid. Er stonden ook enkele dozen met computers, playstation en zelfs parfum klaar om in te laden. Volgens de politie hadden de inbrekers dinsdagochtend vroeg ook al in Zedelgem toegeslagen. Daar was de nummerplaat immers gestolen. Voor het koppel uit Gits is het al de tweede keer dat ze zoiets meemaken. Ongeveer vijftien jaar geleden werden ze op een ochtend wakker om vast te stellen dat hun huis was leeggeroofd.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier