Inbraak in provinciebedrijf Westtoer

Redactie KW

In het West-Vlaams provinciebedrijf voor toerisme en recreatie Westtoer in Brugge is donderdagnacht voor de tweede keer deze maand ingebroken. Er werden twee bedrijfswagens en een heleboel elektronische apparaten gestolen.

De laatste weken waren er al een twintigtal gelijkaardige inbraken in de buurt. Dat zegt de politie van Brugge vrijdag.

Een dievenbende haalde de kantoren van Westtoer donderdagnacht helemaal overhoop. Er werden laptops, gps-toestellen, digitale fototoestellen, beamers en twee bedrijfswagens gestolen. Daarnaast was er ook heel wat materiële schade. Westtoer schat het verlies op minstens 50.000 euro.

In de regio werden de laatste weken zeker al een twintigtal gelijkaardige inbraken vastgesteld. “Er is een professionele dievenbende aan het werk”, zegt hoofdcommissaris Erwin De Jonghe van de politie van Brugge. “Ze hebben het gemunt op bedrijven in Sint-Michiels en Sint-Andries, maar ook in Sint-Kruis en in de binnenstad zijn al gevallen bekend. De dieven zoeken vooral naar laptops en ander elektronicamateriaal. Soms komen de dieven zelfs verschillende keren terug. We zijn bezig met een onderzoek, maar hebben nog geen concreet spoor naar de daders.” (bel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier