Inbeslaggenomen voedsel ligt te rotten in douanedepot in Menen

Redactie KW

In de ongekoelde opslagplaats van de douane in Menen is een in beslaggenomen lading voedsel, waaronder 33 kg vis, in rottende toestand aangetroffen.

Het voedsel ligt er sinds maandag opgeslagen. Met de uitzonderlijke temperaturen begon de voorraad te rotten en te stinken. De douaniers trokken pas vandaag aan de alarmbel bij Stad Menen.

Verontwaardigde burgemeester

Burgemeester Gilbert Bossuyt zegt verontwaardigd te zijn. “De inbeslagname gebeurde op last van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid, maar deze instantie, noch OVAM zijn bereid om het probleem op te lossen.” De burgemeester gaf meteen opdracht aan zijn diensten om deze organisaties op hun verantwoordelijkheid te wijzen en het stinkend zootje onmiddellijk op te ruimen.

Afval in zakken

De technische dienst van Stad Menen en de brandweer gaan het afval in zakken steken. Morgen vrijdag komt de douane alles ophalen.

“Alle kosten worden teruggevorderd van het Voedselagenschap. Dit is echt wel te gek voor woorden. Deze onfris riekende zaak krijgt zeker een staartje”, besluit de burgemeester.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier