In West-Vlaanderen zitten 2.511 jongens en 1.902 meisjes op internaat

Redactie KW

Onze provincie blijft met ruime voorsprong koploper wat betreft het aantal leerlingen op internaat.

Het aantal jongeren dat op internaat gaat, steeg de voorbije jaren. West-Vlaanderen blijft koploper met de meeste internen en internaten. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Sabine Poleyn (CD&V) opvroeg.

In het schooljaar 2012-2013 verbleven 11.331 leerlingen op internaat. 4.413 leerlingen, dat is 1 op 3, verbleven in West-Vlaamse internaten. Het gaat hier om 2.511 jongens en 1.902 meisjes. In Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft het aantal leerlingen dat voor een internaat kiest het laagst. In alle provincies kiezen meer jongens dan meisjes voor het internaat.

Het hoge cijfer in West-Vlaanderen is onder meer te verklaren door de aanwezigheid van een aantal bekende hotelscholen. De voorbije schooljaren zijn er ook drie nieuwe internaten opgericht in Tielt, Ieper en Brugge.

Het is de vraag of deze evolutie zich ook dit schooljaar zal voortzetten. Bij de eerste cijfers van de spoedtelling in het katholieke onderwijs in september ziet men alvast een lichte daling bij het aantal inschrijvingen (-2.43%).

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier