In Wervik is het nieuwe doorgangshuis officieel geopend

Redactie KW

Het OCMW van Wervik heeft dit weekend de nieuwe doorgangswoning officieel geopend. Het huis bevindt zich in de Leiestraat, vlak tegenover de gewezen nachtwinkel.

Na een jarenlang juridische strijd werd het patrimonium van de Stichting Gryson eigendom van het OCMW. Bij dat patrimonium hoorden vier kleine woningen in de Leiestraat. Na beperkte renovaties en schilderwerken waren twee woningen instapklaar als doorgangswoning. Een derde woning moest volledig worden gerenoveerd. Met middelen van de Nationale Loterij kreeg het OCMW hiervoor een subsidie van 33.750 euro. De renovatiewerken werden hoofdzakelijk uitgevoerd door de technische dienst van het OCMW.

De woning met drie slaapkamers beschikt over alle comfort.

Tijdelijk

Een doorgangswoning is bedoeld voor eigen inwoners die zich in een problematische en instabiele huisvestingssituatie bevinden. Bijvoorbeeld omdat hun eigen woning onbewoonbaar of ongeschikt is verklaard, omwille van een gerechtelijk bevel tot uitdrijving of omwille van familiale conflicten. Het verblijf in een doorgangswoning is beperkt maximum vier maanden. Er is verplicht begeleiding door een maatschappelijk werker. De huurprijs moet nog worden bepaald. De eerste bewoners worden in juni of juli verwacht. De toewijzing moet nog gebeuren. Er is een wachtlijst.

Crisiswoning

De vierde woning in dezelfde rij wordt in het najaar een permanente crisiswoning, bijvoorbeeld voor inwoners die het slachtoffer zijn van een woningbrand.

(EDB, foto LV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier