In Torhout gestolen auto is weer terecht

© Johan Sabbe
Redactie KW

In de nacht van vorige zaterdag op zondag werd er ook ingebroken in de woning van het gezin Eeckloo in de Torhoutse Oude Gentweg.

Dat gebeurde terwijl de bewoners lagen te slapen. Zoon des huizes Stijn Eeckloo (37), fervente quizfanaat en twee jaar geleden nog de Slimste Thouroutenaere, doet het verhaal. “De daders hebben het slot van de voordeur geforceerd. Daarna hebben ze een handtas, drie portefeuilles en de sleutels van mijn auto en die van mijn pa Antoon gestolen. Vaders wagen hebben ze uiteindelijk laten staan. Mijn auto, een zwarte Renault Megane Break van amper anderhalf jaar, namen ze mee. Hij werd snel teruggevonden in Opwijk in Vlaams-Brabant.”

“De boeven hadden mijn wagen blijkbaar gebruikt om daar in te breken en een dure Audi RS te stelen. Ik ben mijn wagen intussen gaan oppikken in Merchtem: bij de garagehouder die hem weggesleept heeft. Binnenin lagen de boorddocumenten en ook onze gestolen bankkaarten, rijbewijzen en identiteitskaarten. Het geld uit onze portefeuilles was wél weg: ongeveer 250 euro.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier