In Poperinge stijgen belastingen volgend jaar niet

Redactie KW

In Poperinge blijven de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting en de opcentiemen op de onroerende voorheffing volgend jaar even hoog als dit jaar. Dat heeft de gemeenteraad vanavond goedgekeurd.

De gemeentebelasting op de personenbelasting blijft op 8 %. Alleenstaanden betalen 35 euro, gezinnen bestaande uit twee of meer personen betalen 65 euro, met een vermindering van 15 euro voor gezinnen met drie of meer minderjarige kinderen. De opcentiemen op de onroerende voorheffing (de grondlasten) blijven vastgesteld 1.975 opcentiemen.

Andere belastingen

Er werden ook enkele andere belastingen goedgekeurd: een heffing van 100 opcentiemen op de heffing ter bestrijding van verwaarloosde en/of verkrotte gebouwen en/of woningen, een heffing van 100 opcentiemen op de heffing ter bestrijding van leegstaande en/of verwaarloosde bedrijfsgebouwen, en een belasting van 1.000 euro op het niet-maximaal en/of niet-optimaal afkoppelen van hemelwater op privaat domein gelegen langs straten met een gescheiden rioleringsstelsel.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier