In Koksijde vallen 8 gewonden bij instorting houten constructie op startdag scouts

Redactie KW

Zondagmiddag zijn bij de startdag van de scouts 8 gewonden gevallen toen een houten constructie instortte in de tuin van het scoutslokaal in Koksijde. (VIDEO)

Bij de startdag werd een houten constructie gebouwd waarop planken en rolluiken werden gelegd als vloer voor het uit palen opgebouwde kamp.

Ook een koelkast werd op de vloer geplaatst maar door het te grote gewicht, en aanwezigheid van te veel jongeren, stortte de vloer en een groot deel van de constructie plots in elkaar.

MUG-dienst en 3 ziekenwagens

Er vielen acht gewonden vooral door vallende brokstukken van de gesjorde opbouw. De MUG-dienst van het ziekenhuis van Veurne en drie ziekenwagens kwamen ter plaatse, ook de brandweer werd opgeroepen om eerste hulp te bieden.Twee personen werden ter plaatse verzorgd, zes anderen moesten mee naar het ziekenhuis met lichte verwondingen.

Eén vrouw van 23 kreeg de koelkast op haar hoofd en werd daardoor ernstiger gewond, maar ze verkeert niet in levensgevaar.Een substituut-procureur van het parket van Veurne, kwam eveneens ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

De scoutsgroep is erg aangeslagen door het ongeval en ruimde zondagavond nog alles op.

Reactie gemeentebestuur

Schepen van Jeugd Lander Van Hove was gisterenavond ter plaatse om de aangeslagen scoutsleden een hart onder de riem te steken. Hij nam ook contact op met de familie van het zwaar gewonde slachtoffer. “Het gemeentebestuur is zeer bezorgd en wenst de familie alle sterkte toe. De reddingsoperatie kwam heel vlot op gang. We zijn gelukkig dat de gevolgen niet ernstiger zijn. De mensen van de scouts zijn ook gewoon om dit soort constructies te bouwen. De bouwers hadden allemaal meer dan tien jaar ervaring. Bovendien wordt hun materiaal aangekocht via de overkoepelende organisatie “scouts en gidsen Vlaanderen”.

Burgemeester Marc Vanden Bussche werd ingelicht door schepen Van Hove en besliste om vandaag een afvaardiging van de scouts uit te nodigen in het gemeentehuis tijdens de zitting van het schepencollege. Burgemeester Marc Vanden Bussche : “We wachten het onderzoek van het parket af om verder te reageren op wat er gebeurd is. Onze eerste bekommernis is momenteel de slachtoffers en de organiserende scoutsvereniging. Daarom hebben we hen ook uitgenodigd vandaag. Om hen onze steun aan te bieden, om hen te tonen dat we het volle vertrouwen hebben in deze groep jongeren die zich elk weekend inzetten voor de Koksijdse kinderen.”

(JT, foto JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust. Meer ook vanavond in het journaal van FOCUS. Bekijkhierde beelden van net na het ongeval.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier