In Knokke-Heist start Valentijn vandaag

Redactie KW

Valentijn, het feest van de verliefden, start in Knokke-Heist al op 15 januari. De kustgemeente wil zoveel mogelijk verliefde voor een verblijf lokken en werkte daarom tal van arrangementen uit. Het gaat telkens om combinaties van overnachtingen en gastronomie met een culturele activiteit of een evenement. Op 14 februari sluit de actie af met een groots Valentijnsvuurwerk en de sporthappening ‘Love Bike & Run’.

De actie ‘Maand van de Liefde’ in Knokke-Heist wordt in 2009 nog wat uitgebreid. Het aantal hotels en restaurants dat aan de actie deelneemt, stijgt. De meeste restaurants stellen een speciaal Valentijnsmenu samen. De arrangementen bestaan verder uit podium- en filmvoorstellingen of een avondje poëzie.

Het vuurwerk op 14 februari om 19 uur zal voor het eerst doorgaan. Toerisme Knokke-Heist wil de vuurwerken afgeschoten tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist eind augustus evenaren. Op de zeedijk zullen naar aanleiding van het vuurwerk enkele Champagnebars worden geplaatst.

De Love Bike & Run is een duatlon op het strand. De verliefden moeten er samen een parcours van 14 kilometer afleggen tussen de verschillende sportcentra. Per duo is er een fietser en een loper. Er mag permanent worden gewisseld. Onderweg moeten de deelnemers twee controleposten passeren. Wie deelneemt, kan via een tombola mooie prijzen winnen. Er zijn geen rechtstreeks prijzen verbonden aan de sportieve inzet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier