In Flanders Fields Museum wordt ‘Poort van de Westhoek’

Redactie KW

In Ieper zijn de plannen voorgesteld voor het vernieuwde museum In Flanders Fields. Dat moet klaar zijn in de lente van 2012, twee jaar voor de grote herdenking van Honderd Jaar Groote Oorlog.

Het bestaande museum wordt een derde groter. Bedoeling is dat de hele Lakenhallen deel zullen uitmaken van het museum. Er komt nog een nieuw bezoekersscentrum bij, en het bestaand kenniscentrum van Ieper verhuist naar de Lakenhallen. Alle ruimtes zullen in verbinding staan met elkaar, er komt daarom ook een nieuw parcours. Bezoekers van het museum zullen vandaaruit de Belforttoren kunnen beklimmen.

Uit onderzoek blijkt overigens dat een kwart van de bezoekers van het In Flanders Fields Museum nadien geen enkele andere oorlogssite in de buurt bezoekt. Het vernieuwde museum moet daarom nog meer een doorverwijsfunctie hebben. De ‘Poort van de Westhoek’, zoals het museum wordt beschouwd, zal daarom op het parcours zelf nog meer verwijzen naar de andere oorlogssites.

Het persoonlijk aspect van het In Flanders Fields Museum, waarbij de bezoeker wordt begeleid door één persoon, blijft, maar er zal ook meer aandacht zijn voor landschap en streek. Ze kan je luchtfoto’s aanklikken van de streek in oorlogstijd.

Klik op VIDEO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier