In Flanders Fields Museum wint museumprijs

Redactie KW

Het In Flanders Fields Museum in Ieper heeft de jaarlijkse museumprijs gewonnen, goed voor 10.000 euro. Dat is een initiatief van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit en een advocatenkantoor. Elk jaar nomineren zij een verdienstelijk museum uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De jury was vooral vol lof voor de grote waaier aan activiteiten die het Iepers museum de voorbije jaren ontwikkelde.

Succesverhaal

Al jaren probeert het In Flanders Fields Museum van Ieper de bezoekers terug te doen reizen naar de Groote Oorlog van 14-18. En met succes. Dat is ook de jury van de museumprijs niet ontgaan, want zij beloont het IFF nu met 10.000 euro. Volgens de jury geeft het interactieve museum de oorlog een menselijk gelaat door de verhalen van soldaten en burgers tot leven te laten komen. Bovendien doet het IFF dit met veel aandacht voor het immaterieêl erfgoed en andere kunstdisciplines. Tot slot looft ze het museum omwille van zijn voortrekkersrol als kennis- en expertisecentrum en voor zijn publiekswerking.

Het In Flanders Fields museum haalde het onder andere van het Gallo-Romeins museum in Tongeren en het museum Mayer van den Bergh in Antwerpen.

(AD/BS)

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier