In De Meersen in Ieper moet naast winkels ook woningen komen

Redactie KW

De stad Ieper wil maximale zekerheid dat de nieuwe bestemming van De Meersen in het centrum een combinatie wordt van woningen, winkels en diensten. Daarom zal de stad een clausule inbouwen in de verkoopsvoorwaarden, zodat een eventuele koper verplicht is om deze opties te realiseren.

De Meersen is een gebouwencomplex langs de Sint-Niklaasstraat en de Sint-Jansstraat, waar ooit de stadsschool De Looie gevestigd was. Tot voor twee jaar vonden het cultureel centrum, de stadsbibliotheek en het stadsarchief daar onderdak. Sindsdien staat het complex leeg. De stad Ieper was en is van plan om het te verkopen, maar nu worden daar voorwaarden aan gekoppeld, namelijk dat het bestemd moet worden voor woningen, winkels en diensten.

Aantrekkelijk

Anderzijds wil het stadsbestuur de verkoop van De Meersen ook aantrekkelijk maken voor investeerders. Zo zouden de terreinen pas verkocht worden als de projectontwikkelaar voldoende kopers heeft gevonden voor de gerealiseerde panden. Unizo Ieper is niet gekant tegen de komst van een nieuw winkelcentrum in het centrum van Ieper, maar dan op voorwaarde dat er een groot aantal parkeerplaatsen bijkomt.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier