In centrum van Diksmuide belandt auto na botsing in groep wielertoeristen uit Hooglede

Redactie KW

Op het Paterskerk-kruispunt in het centrum van Diksmuide heeft een auto een wielertoerist van de weg gemaaid na een botsing met een andere auto. Een wielertoerist uit Hooglede raakte daarbij zwaargewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 19.15 uur woensdagavond. Een BMW personenwagen, die uit de richting van de Markt kwam en rechtdoor de Woumenweg opreed, werd midden het kruispunt in de flank aangereden door een VW-Transporterbusje die richting Pervijze-Nieuwpoort wilde afslaan.

De bestuurder van de BMW verloor door de zijdelingse aanrijding de controle over het stuur, ramde een bloembak op de vluchtstrook en reed aan de overkant van de weg een groep van 8 wielertoeristen aan.

Bij deze aanrijding kwam één fietser zwaar ten val, enkele andere wieleteroeristen van de Hoogleedse Warden Oom Trappers liepen lichte verwondingen op of waren in shock na het ongeval.

MUG-heli

De MUG-heli en enkele ziekenwagens werden ter plaatse gestuurd. Na verzorging ter plaatse werd de zwaargewonde fietser naar het ziekenhuis overgebracht.

Een deskundige van het parket deed een reconstructie van het ongeval. Doordat beide wagens een deel van de weg innamen was er een tijdlang moeilijk verkeer op het kruispunt en de omliggende straten.

(JT, VC, foto VC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Kust en De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier