In Ardooie raken een bejaarde vrouw en haar zoon gewond bij woningbrand

Redactie KW

Bij een uitslaande brand in een huis in de Knijffelingstraat in Ardooie raakten zondagavond twee mensen gewond. Een vrouw van 87 en haar 48-jarige zoon werden naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens het parket van Brugge werd de brand vermoedelijk aangestoken.

Het was omstreeks 21.45 uur zondagavond toen buren enkele korte knallen hoorden. Toen ze naar buiten keken zagen ze aan de achterzijde van een woning vlakbij metershoge vlammen uitslaan. De brandweer werd gealarmeerd.

Toen de brandweer arriveerde, lieten getuigen weten dat er zich vermoedelijk nog mensen in de woning bevonden. Op dat ogenblik sliepen de bejaarde vrouw en haar zoon.

Niet in levensgevaar

Ze werden uit de woning gehaald en kregen ter plekke de eerste verzorging door het MUG-team van Roeselare. Ze weren daarna met intoxicatieverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeerden niet meer in levensgevaar.

De achterzijde van de woning liep door het vuuur zware schade op. Een berghok werd volledig vernield en ook het buurhuis werd licht beschadigd. Het parket van Brugge stuurde een branddeskundige ter plaatse. De brand zou aangestoken zijn. Verder onderzoek moet aan het licht brengen hoe de vuurhaard precies is ontstaan.

In Ardooie raken een bejaarde vrouw en haar zoon gewond bij woningbrand

Bekijk hier de reportage

(JB-SVK-LVA, foto’s JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier