In 2012 waarschijnlijk tweede editie van stadsfestival Trax in Roeselare

Redactie KW

Volgend jaar komt er wellicht een vervolg op het stadsfestival Trax, dat begin september voor de eerste keer op de GLS-site in de stationsbuurt werd georganiseerd. Volgens schepen Kris Declercq was de eersteling een succes en worden een aantal kleine minpuntjes aangepakt. De samenwerking met verschillende partners wordt geïntensifieerd. Mogelijks komt er ook een pré-Trax-festival om één of meerdere (jeugd)groepen op de hoofdaffiche te krijgen.

Hoewel een fel onweer een vroegtijdig einde maakte aan de eerste editie van het stadsfestival Trax, begin september op de GLS-site in de stationsbuurt, waren de reacties lovend. “Het aantal bezoekers overtrof de stoutste verwachtingen”, zegt CD&V-raadslid Caroline Martens. “Er werden 1.500 mensen verwacht, het waren er drie keer zoveel. De locatie leende zich perfect voor dit gegeven, de geprogrammeerde groepen vielen in de smaak.”

Toch waren er een aantal minpunten : de eerder gebrekkige verlichting en de lange wachttijden. Volgens Caroline Martens zou een betere terreinverlichting de veiligheid ten goede komen. “Gebeurde de keuze van de groepen in overleg met de verschillende jeugdverenigingen ? Wordt er overwogen om al rond de middag te beginnen om zo minder bekende groepen en meer gediversifieerde muziek aan bod te laten komen ?”, vroeg Caroline Martens maandagavond op de gemeenteraad.

Cultuurschepen Kris Declercq vond de eerste organisatie van het Trax-festival ook een voltreffer. “Samenwerken loont, dat is duidelijk gebleken. Of er een nieuwe editie komt, staat niet vast. Maar de appreciatie in het college is groot. Een definitieve beslissing komt er pas na de budgetbesprekingen. Maar het is gezien het succes bijna vanzelfsprekend dat er volgend jaar een tweede editie komt. Mits een aantal organisatorische bijsturingen, zoals een uitgewerkt lichtplan.” Wellicht komt er ook een pré-Trax-festival. “We willen ook volgend jaar weer voor een muzikale hoogzomer zorgen”, aldus schepen Kris Declercq. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier