Immo Bossu koopt klooster van de Zusters van Maria in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Bouwpromotor Immo Bossu uit Rumbeke kocht het klooster van de Zusters van Maria in Izegem, in de volksmond Ave Maria genoemd. “De nieuwe bestemming van die gebouwen kan nog alle kanten uit”, klinkt het.

De onderhandelingen voor de verkoop waren al een tijdje aan de gang, er was ook al een tijdje een akkoord met Immo Bossu, maar de verkoopovereenkomst is nu pas definitief. Dat vier zusters die nog in het klooster verblijven, verhuizen al volgende maand. “Het zou ook onverantwoord zijn om met slechts vier zusters in zo’n groot gebouw te blijven wonen”, zegt lokaal overste, zuster Mia Laridon.

Erfgoed Vlaanderen

“Het is in elk geval de bedoeling er een mooie bestemming aan te geven”, zeggen Jan en Bart Bossu en Floris Vantyghem van Immo Bossu. “We moeten wel rekening houden met een aantal door Erfgoed Vlaanderen beschermde delen van het klooster, zoals onder andere de heel mooie gouden en zilveren kapel, de voorgevel van het klooster en nog enkele delen binnenin.”

“Volgens ons zijn er veel pistes mogelijk. We denken onder andere aan een commerciële invulling met bijvoorbeeld kantoorruimtes, een gastronomisch restaurant, een hotel, woonfuncties of een mix ervan.

(IB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier