Imagine vangt vanaf 1 december ‘s nachts daklozen op

Redactie KW

Het is nu zeker dat de daklozen tijdens de winter zullen kunnen binnen slapen. “De noodzakelijke 52.500 euro ligt op dit moment nog niet op tafel, “zegt Tine Wyns van CAW & JZ Middenkust vzw. “maar dank zij enkele milde private sponsors zoals de parochie Sint Petrus en Paulus, de Lionsclub Oostende , CM -ACV-ACW, en enkele private personen, kunnen we starten met de winteropvang voor 15 daklozen.”

De provinciale bijdrage bedraagt 27.500 €, er is een 12.000 € verzameld via private sponsoring en het Sociaal huis Oostende betaalt een solidariteitsbijdrage van 5000€. De winteropvang zal toegankelijk zijn van 1 december 2009 tot 31 maart 2010. De daklozen kunnen zich tussen 19u en 21u aanmelden in de Vercamerschool. ‘s Morgens moeten ze de nachtopvang verlaten tegen 9u.

De stad Oostende stelt de ‘opgewaardeerde’ turnzaal in de Vercamerschool (met een douche en afzonderlijke slaapruimte) ter beschikking voor de duur van 4 maanden. Het Sociaal Huis Oostende staat in voor de logistieke ondersteuning zoals o.m. het onderhoud van de accommodatie en de soep- en broodbedeling. Ook het OCMW van Middelkerke doet een duit in het zakje door mee te stappen in het verhaal van de voedselbedeling.

Op dit moment zijn er al 21 vrijwilligers die meehelpen om de avond- en ochtendpermanentie naar behoren te laten verlopen.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier