ILVO onderzoekt mogelijkheden voor productieketen levende garnalen

29/05/13 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Bron: Kw

De onderzoekers en voedingsexperts bekijken welke bewarings- en verwerkingstechnieken mogelijk zijn voor levende garnaal, of ook wel niet-op-het-schip-gekookte niet-machinaal gesorteerde rauwe garnaal die in een onderkoelde 'slapende' toestand tot bij de eindverwerker en consument komt.

In het buitenland bestaat de traditie om garnaal levend te verhandelen al langer, zoals de 'gamberi rossi crudi' in Zuid-Italië of de 'drunken shrimps' in Shangai. Ook het vermaarde Deense restaurant NOMA heeft levende garnaal op het menu staan. Een interessante piste, want de jongste jaren zijn de uitdagingen voor...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!