ILVO onderzoekt mogelijkheden voor productieketen levende garnalen

29/05/13 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Bron: Kw

De onderzoekers en voedingsexperts bekijken welke bewarings- en verwerkingstechnieken mogelijk zijn voor levende garnaal, of ook wel niet-op-het-schip-gekookte niet-machinaal gesorteerde rauwe garnaal die in een onderkoelde 'slapende' toestand tot bij de eindverwerker en consument komt.

In het buitenland bestaat de traditie om garnaal levend te verhandelen al langer, zoals de 'gamberi rossi crudi' in Zuid-Italië of de 'drunken shrimps' in Shangai. Ook het vermaarde Deense restaurant NOMA heeft levende garnaal op het menu staan. Een interessante piste, want de jongste jaren zijn de uitdagingen voor...

Verder lezen?

Abonneer u nu op KW. Het biedt tal van voordelen:
  • Digitale toegang tot KW van deze week
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW
  • Toegang tot het KW archief

Kies hier uw abonnement op maat:

Proef

E-krant + KW.be
1 maand GRATIS

Activeer nu »

Comfort Abonnement

Krant + E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Digitaal Abonnement

E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Gelieve een geldig e-mailadres mee te geven
Er is een fout opgetreden