Ilse Geldof vertrekt op buitenlandse stage naar Zambia

Redactie KW

Ilse Geldof (24) uit Leke, dochter van Etienne en Ludwine Sinaeve, vertrekt op zondag 1 februari op buitenlandse stage naar Zambia, waar ze in het kader van een Noord-Zuid schoolproject les zal geven in wiskunde, Engels en sport.

Voor Ilse is een buitenlandse ervaring niet volledig nieuw, omdat ze door haar helaas veel te vroeg overleden zus Ellen – die via AFS in de USA verbleef en door dat haar ouders die gastgezin waren voor een AFS-student – reeds in aanraking kwam met andere culturen.
Nu ze via de school de kans kreeg om zelf op een Noord-Zuid stage te gaan, liet ze deze niet liggen. Via een motivatiebrief moest ze eind februari vorig schooljaar haar project uit de doeken doen en in mei volgde daarop een uitvoerig gesprek. Bij het rapport van juni moest blijken of ze minimum een 12 haalde op haar stage zodat ze in aanmerking kwam voor deze buitenlandse stage.
„Toch waren er nog wat twijfels,” vertelt Ilse. „Vooral door het feit dat ik mijn vriend drie maanden moest achterlaten en nu al weet dat ik hem heel erg zal missen. In de zomervakantie heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. “
Aan zo’n stage gaan heel wat voorbereidingen vooraf. „Eens men de toelating heeft moet men een stageplek zoeken in één of meerdere scholen, dient men de vliegtuigtickets te regelen, de nodige inentingen in orde krijgen en een ganse papierwinkel doorspartelen,” somt Ilse op. „ Alle nodige contacten moet je zelf uitzoeken en vastleggen. We hadden geluk want via internet kwamen we in contact met Lud Thomassen, een Belgische vrouw afkomstig uit Leuven, die gehuwd is met een man uit Zambia en daar nu al heel wat jaren woont. Twee nichtjes van Lud gingen er vijf jaar geleden ook op stage om lesmethoden te bestuderen in de diverse schooltjes van Zambia. Hiermee kwamen ze vooral in contact met kleinere schooltjes in de arme buurten, waarover ze dan een soort eindwerk maakten.”

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier