Illegale werfhekkens blokkeren voetpad in Oostkamp

Redactie KW

In de Schooldreef in het Oostkampse centrum blokkeren enkele illegaal geplaatste werfhekkens al maanden het voetpad. Door het faillissement van een onderaannemer lijkt de oplossing nog meteen niet in zicht.

Ter hoogte van de geviseerde bouwwerf steken sinds het vroege voorjaar opgerolde kabels uit het voetpad. Bovendien staan er werfhekkens opgesteld die het voetpad blokkeren en voetgangers noodgedwongen naar de rijweg verwijzen.

Een onaanvaardbare situatie volgens N-VA Oostkamp, die de problematische situatie een maand geleden aankaartte op de gemeenteraad.

Gevaarlijke situatie

“Er staat niets van signalisatie en er is geen beveiligd pad voor de voetgangers voorzien”, foetert gemeenteraadslid Patrick De Groote (N-VA).

“Dat levert een zeer gevaarlijke situatie op voor de voetgangers, in het bijzonder de vele schoolkinderen, ouderen en gehandicapten.”

Faillissement

Schepen voor openbare werken Luc Vande Caveye (CD&V) heeft de situatie intussen onderzocht. “De zaak werd doorgegeven aan de politie en uit hun onderzoek blijkt dat de hekkens moeten verwijderd worden door de onderaannemer. Eveneens via de politie vernamen we dat deze onderaannemer in faling ging waardoor het verwijderen van de hekkens vertraging oploopt.”

(AFr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier