Illegaal ranselt bejaard koppel af voor taverne en snookerzaak Riley in Kortrijk

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Een man en een vrouw uit de Gentsesteenweg beleefden woensdagmorgen de schrik van hun leven toen ze aan de voorkant van taverne en snookerzaak Riley werden afgeranseld door een illegaal, die zich onder het luik van de bierkelder had verschanst. De man en de vrouw, die er kwamen poetsen, liepen lichte verwondingen op. De illegaal werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Voor de opening van de taverne en snookerzaak Riley in de Zwevegemsestraat gaan Lucien Respens (71) en zijn vrouw Gerda De Neve (71) wel eens een handje helpen bij het opruimen. “We merkten onmiddellijk op dat er iets niet in orde was. Het luik van de bierkelder stond deels open. En ik zag twee handen. Ik ging de zaak binnen. Daar was alles nog op slot en werd niks ontvreemd.”

Lichte verwondingen

Toen Lucien op het luik ging staan en de politie belde, trok de man met een ruk het luik open. “Die had bijzonder veel kracht. Daarna sloeg en schopte hij wild om zich heen.” Het bejaard koppel liep lichte verwondingen op. Met de hulp van de buurtbewoner en de politie werd de man opgepakt. Volgens het parket van Kortrijk gaat het om een 24-jarige illegaal, van Marokkaanse afkomst. Achteraf bleek dat het om een man ging die illegaal in ons land verblijft. Allicht heeft hij alleen in de kelder overnacht. De politie kon hem oppakken en meenemen voor verhoor “De identiteit werd bepaald op basis van de vingerafdrukken. Er zijn echter geen aanwijzingen dat de man effectief wilde inbreken in de snookerzaak”, aldus het parket. De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Bekijk hier de reportage

(LVA)

Meer vanavond in het journaal van WTV. Lucien en Gerda vertellen er hun verhaal. Ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier