"Ik put kracht uit de kleine dingen"

22/04/10 om 14:48 - Bijgewerkt om 14:48

Bron: Kw

ROESELARE/ZONNEBEKE Sinds begin 2008 woont Philiep Vandoolaeghe, die tot voor een paar jaar de zaak Bellis op de markt van Roeselare runde, weer bij zijn ouders in de Frezenbergstraat 88 in Zonnebeke. Moeder Maria Acket baatte er ooit een kruidenierswinkel uit. Vader Alban was zelfstandig loonsproeier en werkte in de winter in de suikerfabriek in Ieper. Zeven jaar geleden werd bij Maria de ziekte van Alzheimer vastgesteld. "Een van de ergste dingen is dat mama het zelf besefte", vertelt Philiep, die voor haar zijn leven omgooide. De verpleger in hem werd wakker. Philiep is ook lid van het Berek van de Gilde der Erepoorters, die aan de vooravond van het 20ste feest in het Fabriekspand staat.

Philiep Vandoolaeghe (45) baatte tot begin 2008 de gerenommeerde horecazaak Bellis op de Grote Markt uit. "Elke dinsdag kwamen mijn ouders naar de zaak", vertelt Philiep. "Maar ik merkte dat er langzaam aan wat fout begon te lopen. In het begin waren dat kleine dingen. Mama ging vaak nodeloos naar het toilet of ze reageerde heel emotioneel op zaken die vroeger gebeurd waren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!