Ijzerbedevaartcomité pleit voor afschaffing federale verkiezingen

Redactie KW

Op de 82ste IJzerbedevaart komende zondag in Diksmuide zal worden gepleit voor de afschaffing van de federale verkiezingen. Dat laat het IJzerbedevaartcomité weten. De Vlaamse regering is volgens het comité “de enige, legitieme regering”.

De IJzerbedevaart van komende zondag zal stilstaan bij de voorbije Vlaamse verkiezingen. Volgens het IJzerbedevaartcomité is “Vlaanderen weer in” en klinkt “Vlaming zijn” weer “sexy”. Traditioneel zal voorzitter Walter Baeten opnieuw enkele bedenkingen en vragen formuleren. Dit jaar zal gepleit worden voor de afschaffing van de federale verkiezingen. “De deelstaatparlementen zijn de enige rechtstreeks verkozen parlementen. Zij zorgen in gezamenlijk overleg voor een confederaal beleid”, luidt het.

“Een volk met zelfrespect kan om democratische redenen onmogelijk de federale regering van Herman Van Rompuy aanvaarden”, zegt het IJzerbedevaartcomité. De regering-Van Rompuy beschikt niet over een Vlaamse meerderheid in de Kamer en telt meer Franstalige dan Nederlandstalige leden. “Dit alles in een land waar de Vlamingen 60 procent van de bevolking uitmaken. Daarom is de regering Kris Peeters onze – enige – legitieme regering”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier