IJzer & Zee bouwt op site voormalige houtzagerij Demuelenaere

Redactie KW

Woonmaatschappij IJzer & Zee uit Veurne bouwt in de Hospitaalstraat tien sociale koopwoningen op de voormalige houtzagerij Demuelenaere. Ook de vroegere bedrijfswoning werd aangekocht en zal na renovatie te koop worden aangeboden. Vijf van de woningen zijn bel-etages.

Woonmaatschappij IJzer & Zee (vroeger de Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij Veurne – Diksmuide en destijds nog de Gewestelijke Landmaatschappij) kon in maart van 2005 in de Hospitaalstraat de voormalige houtzagerij Demuelenaere aankopen. Dit jaar konden ze ook de vroegere bedrijfswoning aankopen en een stuk grond van de aanpalende woningen. In maart 2004 had minister Marino Keulen al de subsidieaanvraag voor dit project goedgekeurd.

Op het terrein in de Hospitaalstraat dat een oppervlakte van 2619 m² heeft, worden elf sociale koopwoningen gebouwd. Vier daarvan hebben een woongedeelte op de gelijkvloers, vijf zijn bel-etagewoningen met een woongedeelte op de eerste verdieping. Twee van de woningen hebben vier slaapkamers. De plannen werden opgemaakt door architect Rik Verlinde uit Kortemark.

Voor info en voorwaarden kan men terecht bij de woonmaatschappij IJzer & Zee cvba, Zuidstraat 17, Veurne, tel. 058 31 22 40. (LTK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier