IJssculpturenfestival klokt af op 185.000 bezoekers

Redactie KW

(UPDATE)Het sneeuw- en ijssculpturenfestival in Brugge heeft zondagavond de deuren gesloten. De voorbije weken kwamen er 184.922 mensen kijken naar de Reis om de Wereld. Een thema waarin verschillende locaties werden uitgebeeld die door de UNESCO als werelderfgoed zijn beschermd.

Het bezoekersaantal ligt hoger dan twee jaar geleden. Toen kwamen er ruim 164.000 mensen langs. Tijdens de winter 2009-2010 begaf de tent van het festival het onder de sneeuw en moest het evenement vroegtijdig worden stopgezet.

Het einde van het festival kreeg zondagavond nog een verrassend einde. Een kwartier voor sluitingstijd drong een Franstalige man de personeelsruimte van de kassa binnen en eiste er onder bedreiging van een vuurwapen het geld uit de kassa. De man kon voor hij buit maakte worden overmeesterd door een personeelslid van organisatie en aan de politie overgeleverd.

Diefstal niet gepland

De man van 31 uit Charleroi zegt dat de diefstal niet was gepland. Hij zag hoe het personeel het geld aan het tellen was, en drong de ruimte binnen omdat hij nog een schuld heeft bij zijn huisbaas. Zijn vuurwapen had hij gewoon op zak, wat volgens hem niet ongewoon is in Charleroi.

(gw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier