IJssculpturenfestival heropent donderdag in nieuwe tent

Redactie KW

Het Brugse Sneeuw- en IJsscupturenfestival zal donderdagmorgen heropenen in een nieuwe tent. Dat laat de organisator weten. Zondagnamiddag zakte de nok van de tent in.

Wat de precieze oorzaak is, wordt nog onderzocht. Op het moment van de instorting, waren meer dan honderd bezoekers aanwezig. De tentconstructie bleef meer dan twee meter boven de grond steunen op de ijssculpturen. Daardoor raakte niemand gewond. De schade aan de sculptuur is volgens organisator Francis Vandendorpe beperkt gebleven.

“Een deskundige moet uitmaken waarom de tent is ingezakt”, zegt Francis Vandendorpe. “Vandaag zullen we het tentzeil en de
aluminiumconstructie verwijderen en vervangen door een nieuwe tent. Gelukkig kunnen we dat doen bij vriesweer. Als het zeil verwijderd is, zullen we echt zien hoe zwaar de sculptuur is beschadigd. Maar op het eerste gezicht, is het ijs bijzonder sterk.”

De organisator hoopt op donderdag 24 november de deuren opnieuw te kunnen openen. Het IJs- en Sneeuwsculpturenfestival zou dan tot 10 januari 2010 blijven staan. Financieel is het ongeval volgens de organisator een zware tegenslag. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier