IJspistes in De Haan én in Wenduine

Redactie KW

Zowel in De Haan als in Wenduine komt een kerstmarkt met ijspiste. Iets te veel van het goede ? Helemaal niet, vinden handelaars en organisatoren.

In Wenduine kwamen de deelnemers en handelaars vorige week voor de eerste keer samen. Op de vergadering vielen nog geen beslissingen. Een week later werd de ‘ijsknoop’ dan toch doorgehakt : er komt een ijspiste op de kerstmarkt. “We willen dat het een sfeervolle kerstmarkt wordt”, vertelt Liliane Geyskens van de Creatieve Noordzeevrouwen, de vereniging die het initiatief nam en ook vorig jaar een kerstmarkt organiseerde. “We zorgen ook voor muziek, een orgeldraaier en er komt een look-a-like van Charlie Chaplin.”

Voor De Haan zijn het de handelaars van Haandelaars & Co die het initiatief namen. Het is de eerste keer dat De Haan met een kerstmarkt en ijspiste uitpakt. Zo wil men het wintertoerisme nog een duwtje in de rug geven. Het ligt vast dat het een ijspiste zal zijn van 12 op 24 meter, bijna 300m² dus. De piste komt op de parking achter de frituur op de Loskaai te staan. Drie weken lang zal de piste uitgebaat worden, van vrijdag 11 december tot zondag 3 januari 2010. Het is de eerste keer dat er sprake is van een ijspiste.

Voorzitter Katrien Vanbesien van Handelaars & Co vindt een kerstmarkt in Wenduine zeker geen concurrentie. “Het is belangrijk om samen te werken, we kunnen elkaar versterken. Toeristen en bezoekers van De Haan wandelen naar Wenduine en omgekeerd. Het heeft alleen maar voordelen als er ook in Wenduine iets te doen is”, aldus nog de voorzitter. (AV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 20 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier