IJsjesverkopers houden vraag nauwelijks bij aan de kust

Redactie KW

De voorbije dagen was het op heel wat stranden zoeken naar een plaatsje in de blakende zon. IJsjes waren dan ook erg in trek. IJsverkopers konden de vraag nauwelijks bijhouden. Maar één week hoogzomer volstaat niet. En dus is mooi weer in augustus absoluut noodzakelijk om de achterstand op te halen.

In Oostende lopen 7 jobstudenten de hele dag aan en af met een ijskarretje om zich te bevoorraden, want in deze hitte gaan de ijsjes vlot van de hand. Steve Rohart zorgt centraal op het strand van Oostende voor een snelle bevoorrading van zijn verkopers. Elk ogenblik telt nu, want er is de voorbije weken al te veel tijd verloren. “Ik hoop een goede zomer te draaien, dat we in augustus nog mooi weer krijgen. De maand juli is sowieso niet goed en kan niet meer goed gemaakt worden. Ik zal al blij zijn als ik het verlies kan wegwerken, dat ik een break even heb. Dat zou voor mij al goed zijn deze maand”, zegt hij.

Het ijskarretje wordt de hele tijd omstuwd door kopers. En dat gaat zo al de hele week. Vorig weekend ging de strandverkoop voor het eerst door het dak. Intussen is Steve Rohart alweer een volgende lading aan het klaarmaken met bevroren stikstof om het de producten lang koel te houden. Maar het ijs krijgt zelfs de tijd niet om te smelten.

(S.S.)

Meer vanavond in het nieuws van Focus vanaf 18u00

IJsjesverkopers houden vraag nauwelijks bij aan de kust

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier