Ignace Dermaux uit Roeselare stelt debuutthriller Coeur de Boeuf voor

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Begin oktober wordt de debuutroman van Ignace Dermaux voorgesteld. Coeur de Boeuf is een thriller die anders blijkt dan andere misdaadromans. Het gaat niet over de klassieke politie-inspecteur, maar het is het verhaal van een gewone man die iets heel ergs meemaakt en zelf koppig op zoek gaat naar oplossingen en antwoorden. Daarenboven is het een internationaal verhaal dat de lezer meevoert naar Frankrijk en zelfs Spanje en waar ecologie en economische belangen tegenover elkaar staan.

Ignace Dermaux is een geboren Kortrijkzaan die opgegroeid is in Brussel en nu in Roeselare vertoeft. “In 2000 was ik met vakantie in Frankrijk en daar heb ik mijn echtgenote ontmoet. Twee weken later verhuisde ik al naar Izegem, waar zij woonde. Mijn vrouw geeft les in het MPI aan het Sterrebos en vermits ik helemaal niet streekgebonden ben, was de keuze snel gemaakt. Uiteindelijk hebben we dan in Roeselare gebouwd.”

Creatieve kant

Ignace volgde een klassieke opleiding met wiskunde, was handelsingenieur in de bedrijfswereld, maar wilde ook altijd creatief bezig zijn. Dat resulteerde in het tekenen van cartoons, muziek en recent schrijven. “Ik ben beginnen schrijven eind 2008 en op het einde van de zomer 2010 was Coeur de Boeuf af”, vertelt Ignace. “In oktober wordt het voorgesteld aan het grote publiek.” En om het boek te promoten is er ook een trailer gemaakt voor YouTube. Die kan je bij dit artikel bekijken. Voor de toekomst werkt Ignace nog aan een tweede deel van Coeur de Boeuf. Hij denkt ook aan een misdaadverhaal waarin Roeselare voorkomt.

(PS/FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

>> Coeur de Boeuf is vanaf 7 oktober te koop in de boekhandel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier