Iets minder dan de helft van West-Vlaamse burgemeesters actief op sociale media

Redactie KW

Een ruime helft van de West-Vlaamse burgemeesters is nog niet of nauwelijks actief op sociale media zoals Facebook en Twitter. Dat blijkt uit een rondvraag van Krant van West-Vlaanderen en Focus-WTV bij de West-Vlaamse burgemeesters. Uit de enquête blijkt ook dat de helft van de burgemeesters verwacht dat er volgende bestuursperiode financiële maatregelen noodzakelijk zullen zijn om de crisis te bestrijden.

Eén van de kampioenen van de sociale media onder de West-Vlaamse burgemeesters is de Waregemse burgervader Kurt Vanryckeghem. Hij heeft zon’ 4.500 vrienden op zijn Facebookpagina. Bij de andere burgemeesters uit onze provincie varieert het aantal volgers of vrienden tussen de 100 en de 3.000.

Kurt Vanryckeghem vindt dat hij Facebook voor een deel als spielerei gebruikt, maar voor een groot deel ook om contact te houden met de inwoners. Volgens de Waregemse burgemeester verlaagt zo’n Facebookpagina de drempel naar het stadhuis voor heel wat mensen.

Crisis

De rondvraag had het ook over de financiële en economische crisis en de gevolgen daarvan voor de gemeenten. De meeste burgemeesters hebben daar op gemeentelijk vlak nog niet meteen last van ondervonden. Al vindt een aantal onder hen dat projecten door de crisis wel wat meer tijd in beslag nemen voor ze volledig af zijn.

Voor de komende bestuursperiode verwacht ruim de helft van de West-Vlaamse burgemeesters dat er extra maatregelen zullen nodig zijn. De meesten denken dan aan bezuinigingen, onder meer op werkingskosten en op personeel. Amper 3burgemeesters denken dat een verhoging van belastingen noodzakelijk zal zijn.

De volledige resultaten van de rondvraag, waaraan 8 op de 10 West-Vlaamse burgemeesters deelnamen, zijn te vinden in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 1 juni en donderdag- en vrijdagavond in het journaal op Focus en WTV.

Iets minder dan de helft van West-Vlaamse burgemeesters actief op sociale media

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier