Ierse bouwmaterialengroep neemt betongroep Van Eeckhout uit Roeselare over

Redactie KW

De beton- en cementgroep Van Eeckhout is niet meer in Roeselaarse handen. Het bedrijf werd overgenomen door de Ierse bouwmaterialengroep CRH.

Met de overname van VVM realiseert de bouwmaterialengroep CRH een nieuwe overname op de Belgische markt. De directie van Van Eeckhout bevestigt dat er een voorakkoord is getekend. “We verwachten dat we in het najaar een akkoord kunnen bereiken”, zegt Francis Van Eeckhout. “Er verandert voorlopig niks : directie, personeel, prijzen, service,… De tewerkstelling zal worden gehandhaafd en dankzij de integratie binnen een grote groep zullen de cementleveringen nog stijgen.”

“Mijn broer Philiep en ik blijven actief en zullen de andere vennootschappen, die niet in de deal betrokken zijn, verder leiden en ook nieuwe projecten opstarten.” Die activiteiten zijn dan : windmolenpark (haven Roeselare), prefab beton (haven Roeselare), droge mortel (Diamur, nieuwe fabriek in Brugge), uitbating van een groeve in Luik, import van cement uit Zuid-Frankrijk, productie van cement in China en handel in betonadditieven. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier