Ieperse Locomotief Runners willen ‘het afzien van de soldaten’ bundelen in loopwedstrijd in 2017

Redactie KW

De Locomotief Runners uit Ieper maken zich klaar om in de herdenkingsperiode een wedstrijd te organiseren.

“We hebben gekozen voor 2017. We willen dan ook een wedstrijd aanbieden die af is. We starten in Ieper en lopen de richting uit van de Palingbeek. Het afzien van de soldaten gedurende de vier oorlogsjaren bundelen we in één wedstrijd. Het wordt een éénmalig evenement,” zegt Roland Outtier van de club.

Eerst de Santa Claus Run

In afwachting van de herdenkingsloop zetten de Locomotief Runners alles op de Santa Claus Run van vrijdag 20 december. Alle deelnemers worden gratis in kerstmanpak gestopt. Het wordt geen wedstrijd tegen de tijd maar een gezellig loopevenement waar deelnemen de voornaamste drijfveer is. De bedoeling is om zoveel mogelijk in gesloten groep het parcours af te leggen aan een gezapig tempo.

Voor het goeie doel

De opbrengst van de Santa Claus Run gaat naar een sociaal doel, namelijk naar de lokale afdeling Tegoare Ieper van Welzijnsschakel Vlaanderen. Deze organisatie wil met de opbrengst van de run voor kansarmen van Ieper een beetje Kerstmis brengen en hen ter gelegenheid van Kerstmis een lekkere warme maaltijd aanbieden. Er worden maximaal 500 deelnemers aan de Santa Claus Run toegelaten.

(MD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier