Ieperse jongeren niet onverdeeld gelukkig met nieuwe JOC

Redactie KW

De Ieperse jongeren zijn niet onverdeeld gelukkig met het nieuwe jeugdontmoetingscentrum (JOC) in het nieuw complex Het Perron nabij het station, waar ook het nieuw cultureel centrum is ondergebracht. Ze vinden het een nieuwe JOC heel luxueus en toegankelijker en ze beschikken er ook over een goed uitgeruste concertzaal, maar ze missen de geborgenheid van hun vroegere locatie, de kelder van het Vleeshuis. Daar hadden ze meer een underground-sfeer die ze nu volledig missen in Het Perron.

Ze vinden dat hun nieuwe JOC meer iets heeft van een cocktailbar. Als ze bij mooi weer een terras buiten plaatsen, dan zitten ze nu langs de drukke Fochlaan, waar ‘s namiddags en ‘s avonds ook geen zon is. Vroeger hadden ze het gekende ‘JOC-pleintje’ in de Boomgaardstraat, waar ze veel knusser konden samenzitten op het terras.

Ze vinden het ook niet zo goed dat het nieuwe JOC niet meer in het centrum van de stad gelegen is, zoals het oude JOC, dat vlakbij de jongerenuitgaanbuurt lag.Een ander probleem dat ze ervaren is het roken. In Het Perron mag niet gerookt worden en dus ook niet in het JOC. Daardoor staan heel wat rokende jongeren buiten aan de deur, met als gevolg dat ze soms voor lawaaioverlast zorgen in de buurt.

De jongeren van het JOC vrezen dat er nog veel meer overlast zal zijn vanaf 1 juli, als het roken in alle cafés verboden wordt. Want dan zullen ook de rokers van de andere cafés in de Fochlaan op straat staan, waardoor de lawaaihinder voor de buurtbewoners nog groter zal zijn.

(JV/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier