Ieperse handelaars misnoegd over wegenwerken in hun straat

Redactie KW

De handelaars van de Diksmuidsestraat in Ieper zijn mistevreden omdat er nog altijd geen doorgaand verkeer mogelijk is in hun straat. De Diksmuidsestraat wordt momenteel heringericht. Het was voorzien dat de werken tegen de kerst afgerond zouden zijn, maar ze hebben vertraging opgelopen.

De voetpaden liggen er en de straat is grotendeels heraangelegd in kasseitjes. Maar er blijft wel nog een strook van zowat 30 meter over, die nog moet gelegd worden. De aannemer heeft in december een hele week niet verder gewerkt. En de week vóór kerstmis hebben de arbeiders enkel tot dinsdag gewerkt. Daardoor zijn de werken niet afgerond.

Omzetdaling

De handelaars, die al geruime tijd last hebben van de werken en met een omzetdaling kampen, hadden gehoopt dat ze met de eindejaarsperiode één en ander konden goedmaken. Bovendien zijn de tegels die gebruikt werden voor een deel van de voetpaden, ook niet de juiste. Ze zullen na de werken weer moeten worden opgebroken en vervangen door de juiste stenen. Dit alles zorgt voor ontevredenheid bij de handelaars.

Aannemer in gebreke

Schepen van Openbare Werken Jef Verschoore heeft begrip voor het ongenoegen. “Wij hebben ook vastgesteld dat de werken vertraging hebben opgelopen. De aannemer is in gebreke gesteld, omdat de werken tegen eind december klaar moesten zijn. Hij zal een boete krijgen. Wij hopen dat ze komende maandag weer herbeginnen. Indien zij kunnen doorwerken, zal de straat midden februari weer open zijn. Er is inderdaad een misrekening gebeurd wat de voorraad trottoirstenen betreft. Daarom werden nu voorlopige tegels gelegd”, besluit hij.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier