Ieperse atletiekpiste wordt geopend door de Borlées en Van Branteghem

Redactie KW

De nieuwe atletiekpiste in Ieper wordt op 29 oktober officieel geopend door een aantal topatleten: Kevin en Jonathan Borlée, Cédric Van Branteghem en Michaël Bulteel.

De nieuwe Ieperse atletiekpiste langs de Leopold III-laan is eindelijk klaar. Maandag werd de belijning aangebracht. De piste, die voldoet aan de normen voor internationale wedstrijden, heeft 1,3 miljoen euro gekost. Wegens de slechte weersomstandigheden de voorbije zomer liepen de werken vertraging op. Maar nu is de piste helemaal klaar en wordt ze officieel geopend in hoog gezelschap.

Betalend joggen

Het schepencollege zal wel aandringen bij de aannemer om de omheining rond de piste af te werken. Want nu kan men de piste nog vrij betreden. Er werden de voorbije dagen al jongeren met rollerskates op de piste gesignaleerd. In de toekomst zal er ook moeten betaald worden voor het gebruik van de piste. Lopers en joggers zullen een persoonlijke badge nodig hebben om binnen te kunnen. Overdag betalen ze 0,50 euro voor een dagticket, en ‘s avonds 1 euro, omdat dan de verlichting aan moet. Een jaarabonnement om overdag te lopen kost 5 euro, wie overdag en ‘s avonds wil joggen, betaalt 20 euro. De piste zal toegankelijk zijn tijdens de schooluren en op maandag-, woensdag- en vrijdagavond van 19 tot 20.30 uur. De andere avonden traint de Ieperse atletiekclub FLAC.

(BS/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier