Iepers ziekenhuis voor rechter na voedselvergiftiging

Redactie KW

Het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper moet zich voor de burgerlijke rechtbank van Brugge verantwoorden voor een voedselvergiftiging. Ook een vleesleverancier uit Poperinge staat terecht.

In de zomer van 2008 werden vijf patiënten van het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper ziek nadat ze besmet gehakt hadden gegeten. Een 49-jarige man uit Koksijde lag zelfs een tijdje in een coma en verbleef in totaal zeven weken in het ziekenhuis. Hij heeft nog steeds hinder van de gevolgen.

De vzw Gezondheidszorg ‘Bermhertigheid Jesu’ met zetel in Brugge, de overkoepelende organisatie van het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper, moet zich verantwoorden voor de burgerlijke rechtbank van Brugge. Ook de leverancier van het gehakt, uit Poperinge, staat terecht. Zowel het ziekenhuis als de vleesleverancier schuiven de schuld van zich af.

“Volgens het Federaal Voedselagentschap voldeden we aan alle hygiënische voorwaarden. De bacterie was reeds aanwezig toen het gehakt werd geleverd”, stelt het ziekenhuis. De leverancier ontkent dat. “Wij leveren ons vlees ook op andere plaatsen en niemand anders werd ziek”, klinkt het. “Rauw onbereid gehakt serveren in de zomer is risicovol. Misschien hebben de patiënten het gehakt wel te lang laten staan.”

Het slachtoffer vraagt een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro. Op 18 januari doet de burgerlijke rechter uitspraak in deze zaak.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier