Iepers gemeenteraadslid wil vanuit Amerika gemeenteraad volgen via Skype

Redactie KW

Kersvers gemeenteraadslid Mariola Moeyaert (24) uit Ieper wil de komende maanden de gemeenteraad live kunnen meemaken via Skype.

Ze is pedagoog en doctoreert momenteel bij de KULeuven. In het kader van haar doctoraat verblijft ze voor een half jaar in Amerika (Zuid-Florida), waar ze onderzoek doet. Mariola was begin deze maand speciaal voor de installatievergadering van de gemeenteraad terug naar Ieper gekomen. Zo kon ze de eindejaarsperiode ook bij familie en vrienden doorbrengen Ze haalde bij de verkiezingen 1.049 voorkeurstemmen. “Ik wil mij de komende zes jaar heel hard voor Ieper inzetten en wou dus zeker aanwezig zijn op de eedaflegging,” verduidelijkt Mariola. Door haar verblijf in Amerika zal ze de gemeenteraden tot juni missen. Ze is vragende partij om de gemeenteraad via Skype toch te kunnen bijwonen.

Braindrain

“Een deel van mijn kiezers koos mij omdat ze het belangrijk vinden dat iemand die nog studeert zijn inbreng kan doen op gemeentelijk niveau. Ik wil mij inzetten voor de jongeren omdat ik weet wat bij hen leeft,” vertelt Mariola. Ze denkt ook aan de braindrain: jongeren blijven na hun studies hangen in de studentensteden. “De leef- en werkomstandigheden zoals afstand, verloning en jobkansen zijn daar beter dan in de Westhoek. Het verbeteren van deze omstandigheden en het aantrekken van opleidingsvoorzieningen in de streek vind ik een belangrijke uitdaging. Ik ben pedagoog van opleiding en vind dit een belangrijke peiler voor de toekomst van Ieper. Maar een gezonde geest heeft een gezond lichaam nodig. Daarom is sport broodnodig en dat wil ik ook stimuleren,” aldus Mariola. Ze wil zich inzetten voor een gezond Ieper. De kwaliteit en kwantiteit van sport, cultuur, onderwijs en opleiding verhogen staat bovenaan haar agenda.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier