Ieperling wilde met schot door slaapkamerdeur moeder treffen

Redactie KW

Een 37-jarige man uit Ieper heeft zich maandag op de correctionele rechtbank van Ieper onder meer moeten verantwoorden voor poging tot doodslag.

Hij riskeert drie jaar cel omdat hij in een dronken bui door de slaapkamerdeur schoot met de bedoeling zijn moeder te treffen.

Beklaagde Claude B. en zijn moeder hebben allebei een drankprobleem. Hij kon het niet verkroppen dat zij het huishouden verwaarloosde. De spanningen tussen moeder en zoon liepen geregeld hoog op. Volgens de openbaar aanklager gaf hij haar al eens een slag en bedreigde hij zijn moeder ook met een wapen.

Door het lint

De ruzie escaleerde toen het gezin in juli verhuisde. Claude B. was voor zijn alcoholverslaving in behandeling. Hij verliet de ontwenningskliniek om zijn vader te helpen met de verhuis. Volgens zijn raadsman ging dat aanvankelijk prima. Maar op 22 juli vroeg de moeder of hij zijn vader kon helpen. Claude B. ging daar niet meteen op in en trok zich terug op zijn slaapkamer. Toen vader een tijdje later op de slaapkamerdeur van zijn zoon klopte, ging Claude B. door het lint. “Hij greep naar zijn geweer en schoot dwars door de slaapkamerdeur in de veronderstelling dat zijn moeder daar zou staan”, zei de openbaar aanklager, die voor de alcoholverslaafde man een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een deel met uitstel, vorderde.

De vader van Claude B. kroop door het oog van de naald. “Gelukkig stond hij niet in het midden voor de deur of het slachtoffer was morsdood geweest en dan moest jij je verantwoorden voor het hof van assisen”, zei de rechter.

Claude B, die in 2001 ook al een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte, zit sinds de feiten in voorlopige hechtenis. Hij is bereid om zich residentieel te laten behandelen voor zijn drankprobleem. Vonnis op 25 november.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier