Ieperling wil oud openluchtzwembad weer open

Redactie KW

Open Vld Ieper heeft een internetenquête gehouden onder bijna 700 Ieperse facebook-gebruikers. Ruim 98% is voorstander van een openluchtzwembad in Ieper. Bijna 94% wil als locatie de site van het oude openluchtzwembad.

. “Een duidelijk signaal van de Ieperse bevolking waaraan wij in de volgende legislatuur gevolg willen geven”, aldus voorzitter Emmily Talpe. “Na de definitieve sluiting van het openluchtzwembad bij de Kosmos op de Rodeberg in Westouter is er in de wijde omgeving geen enkel aanbod meer. Terwijl Ieper op vlak van zwemcultuur een geschiedenis heeft om u tegen te zeggen,” aldus Emmily.

In 2001 besliste het stadbestuur het openluchtzwembad aan de Lange Torhoutstraat te sluiten. Het voldeed niet meer aan de Vlarem-normen, en de kosten om het te renoveren lagen veel te hoog. Het schepencollege had zelfs een afbraak in gedachte, maar voormalig minister Dirk Van Mechelen (open Vld) besloot tegen het advies van het Ieperse stadsbestuur in om het oudste openluchtzwembad van België te beschermen. Het zwembad werd omgebouwd tot een vijver met strand en horecazaak, en opent tijdens de zomermaanden onder de noemer ‘Ieper Strand’.

Overdekt zwembad

Het overdekt zwembad kampt intussen met chronische overbevolking, een gevolg van het verdwijnen van sommige alternatieven in onze regio zoals Hydra in Boezinge. Een aantal grote en kleine maatregelen dringen zich dan ook op. “De openingsuren moeten een stuk ruimer”, volgens Emmily Talpe.”Zo is een gesloten zwembad op zondagnamiddag zonde. Verder lijkt het mij normaal dat niet-Ieperlingen iets meer betalen om in ons zwembad te komen zwemmen. Een tariefsysteem dat ook in Poperinge van kracht is. Maar op lange termijn is dit geen totaal oplossing, en kan enkel een nieuw openluchtzwembad soulaas brengen.”

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier