Ieperling wil dodentocht uitwandelen met beenprothese

Redactie KW

Volgende week is het weer Dodentocht in Bornem, en ook Jan Jennes uit Ieper zal die 100 kilometer wandelen. Jan is niet de enige, maar hij zal het wel op één been doen. Sinds zijn amputatie vorig jaar loopt hij met een prothese, een lange wandeling als de dodentocht zal dus niet evident zijn. Bij de 100 kilometer van Ieper moest Jan na iets meer dan de helft al opgeven, maar deze keer wil hij de honderd helemaal uitdoen.

Honderd kilometer wandelen doe je niet zomaar, en zeker niet met een prothese. Jan Jennes uit Ieper verloor vorig jaar zijn been na een arbeidsongeval. Maar intussen heeft hij zich op het wandelen gestort. Dit voorjaar startte hij in de honderd kilometer van Ieper, maar hij moest de strijd staken na zestig kilometer.

Jan Jennes: “De moeilijkheid zit vaak in het oneffen terrein, en de temperatuur speelt daar ook een grote rol in. De concentratie van toch te beseffen dat je met een prothese aan het stappen bent is belangrijk, zeker naar de ondergrond toe, je moet daar aandacht aan geven.”

De dodentocht van Bornem start volgende vrijdagavond. De meeste wandelaars leggen de afstand af in zestien uur.

(JV/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier