Ieperling Thierry Dehaeck koopt bolide uit clip Papaoutai van Stromae

Redactie KW

De intussen naar Kruishoutem uitgeweken Ieperling Thierry Dehaeck is zaakvoerder van voedingsbedrijf Pidy Group. Als uitlaatklep legt Thierry een oldtimerverzameling aan. Onlangs kocht hij een BMW Isetta die figureerde in een videoclip van Stromae.

Thierry is van kindsbeen af gepassoineerd door auto’s. Hij trok onder meer verschillende keren naar Amerika om er enkele Cadillacs op de kop te tikken. “Nu en dan kocht ik wagens aan over de plas, die door een aantal in dienst genomen mecaniciens volledig gerestaureerd en gerepareerd werden. Uiteindelijk verkocht ik die dan door. De mooiste exemplaren heb ik zelf teruggekocht. Zo heb ik nu al een uitgebreide collectie van 23 mooie wagens. Door de jaren heen heeft mijn voorkeur voor Amerikaanse bolides plaatsgemaakt voor de mooiste modellen van Mercedes, Jaguar en Austin Healey.”

Toch ligt er nog een wereld van verschil tussen deze wagens en de kleine BMW Isetta die figureerde in de videoclip ‘Papaoutai’ van zanger Stromae. Thierry: “Ik was in New York voor zaken toen ik via e-mail een bericht kreeg dat deze unieke wagen te koop stond. Ik had meteen interesse, want ik mag mezelf toch een grote fan van Stromae mag noemen. In de Verenigde Staten heerst bovendien een tendens dat de prijzen van de zogenaamde microcars, de kleinere en soms unieke auto’s, echt de pan uit swingen. Zulke tendensen waaien steevast na enkele jaren over naar Europa. Toen ik contact opnam met de verkoper was alles in een half uur beklonken.”

(DT)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier