Ieperling krijgt één jaar effectief voor poging doodslag en vruchtafdrijving

Redactie KW

Rino A. (27) uit Ieper werd veroordeeld tot drie jaar cel waarvan één jaar effectief wegens poging tot doodslag en poging opzettelijke vruchtafdrijving op zijn gewezen vriendin.

De feiten gebeurden op 22 oktober 2011 toen Ringo A., die heel alcohol op had, zich plots uitermate agressief opstelde en zijn vriendin Allison C. flink wat rammel toediende. Zijn vriendin was op ogenblik acht weken zwanger en hij schreeuwde: “Ik wil dat kind niet en het moet dood” en “ik zal je vermoorden”.

Schadevergoeding

Ringo gaf de feiten toe en zei dat hij zichzelf op dat ogenblik niet meer in handen had. Maar dat hij zijn gewezen vriendin wilde doden, dat ontkende hij ten stelligste. Ringo, die geen advocaat onder de arm had genomen, beweerde dat hij meer eens thuiskwam na een zware dagtaak en er weer eens geen eten was en dat het huis steevast overhoop lag.

Zijn gewezen vriendin, die een schadevergoeding vorderde van 10.000 euro, kreeg 6.250 euro toegewezen omdat ze haar kind verloor, al verklaarde ze zelf dat haar miskraam niets te maken had met de slagen die ze kreeg. Ze benadrukte wel dat ze absoluut geen contact meer wil met Ringo.

Heel agressief en dominant

De gerechtspsychiater Dr. Debeerst had het in zijn verslag over een heel agressieve en dominant figuur maar wel toerekeningsvatbaar. Het openbaar ministerie geloofde Ringo A. niet meer als hij beloofde in therapie te gaan. Intussen nam Ringo wel een advocaat en die verklaarde na het aanhoren van het vonnis te zullen overleggen of hij in beroep zal gaan. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier