Ieperling Bram Dehouck wint De Gouden Strop met ‘De Minzame Moordenaar’

Redactie KW

De 32-jarige Ieperling Bram Dehouck heeft in Nederland de Gouden Strop gewonnen. Dat is de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar.

Bram Dehouck won in Nederland ook de Schaduwprijs 2010. Dat is de prijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut van het jaar. e prijzen zijn een jaarlijks initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek. Ze werden dinsdag in Amsterdam bekendgemaakt.

The Power of the Plots

De uitreiking vond plaats tijdens The Power of the Plots, de nacht van het Spannende Boek waarmee in Nederland de Maand van het Spannende Boek wordt ingezet. Andere genomineerden voor de Gouden Strop waren de Vlaming Hans Declercq met ‘Hoe zwart is de Duivel’ en 3 Nederlanders René Appel met ‘Van twee kanten’, Carla de Jong met ‘Serpent’ en Lieneke Dijkzeul met ‘De Geur van Regen’.

W.O. I

‘De Minzame Moordenaar’ van Bram Dehouck speelt in Ieper in het W.O. I-decor van de streek en is een a-typische thriller. Al van bij het begin van het verhaal is immers al bekend wie de moordenaar is. De vraag die op een antwoord wacht in het boek is vooral de waarom-vraag.

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 11 juni 2010. Meer ook in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier