Ieperfest verwelkomt 12.000 hardcoreliefhebbers

Redactie KW

Vrijdag om 11 uur gaf Sydney Ducks onder een stralende zon de aftrap van de twintigste Ieper Hardcore Fest. Hoogtepunten van de avond waren echter het reünie-optreden van Congress en afsluiter Agnostic Front.

Voor hun 20ste editie wisten de organisatoren heel wat grote namen uit de hardcore- en metalscene te strikken. Vrijdag waren de toppers Funeral For A Friend en Agnostic Front, maar de meeste belangstelling ging naar Congress. De legendarische band was een van de grondleggers van de H8000-scene, die nog altijd springlevend is. Het optreden op Ieperfest was het eerste optreden sinds 2006 voor de groep. Zaterdag is het uitkijken naar de optredens van The Black Dahlia Murder, Ignite en Sick Of It All. Op zondag zijn de headliners Crowbar, Converge en Bolt Thrower.

Door de straffe affiche en het fantastische weer lijkt Ieperfest af te stevenen op een recordeditie. “We mikten op 10.000 bezoekers, maar het ziet ernaar uit dat we de kaap van de 12.000 bezoekers zullen ronden”, zegt mede-organisator Davy Bauwen. “Op basis van de voorverkoop lijkt het erop dat zondag de topdag wordt. We zijn wel nog lang niet uitverkocht. Er zijn nog altijd tickets beschikbaar aan de deur.”

Ieperfest is meer dan alleen muziek. Vorig jaar werd het verkozen tot het groenste festival van Vlaanderen. En op het More Than Music-stage kun je documentaires bekijken en lezingen volgen over maatschappelijke thema’s. Meer info vind je op www.ieperfest.com.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier