Ieper stelt plannen voor nieuwe stationsomgeving voor

In Ieper zijn de plannen voorgesteld voor de heraanleg van de stationsomgeving. De buurt zal mooier en groener ogen, en er komen meer parkeerplaatsen.
Redactie KW

In Ieper zijn de plannen voorgesteld voor de heraanleg van de stationsomgeving. De buurt zal mooier en groener ogen, en er komen meer parkeerplaatsen. Het station zelf krijgt misschien een nieuwe gevel, maar dat ligt nog niet vast. De kosten worden gedragen door de stad, de NMBS en de lijn.

Voor een goeie drie miljoen euro wordt het stationsplein in Ieper en de onmiddellijke omgeving heraangelegd. De ruimte voor het station zal beter benut worden . Bussen zullen makkelijker op en af kunnen rijden en er zijn ook meer parkeerplaatsen voorzien.

De werken starten ten vroegste volgend jaar, met uitzondering van de bouw van het nieuwe cultuur- en jongerencentrum. Die werken start al over enkele weken. De ingang van het centrum zal uitgeven op het stationsplein. In de buurt worden ook het Esplanadeplein en het park heraangelegd.

Op vlak van mobiliteit zal er volgens de burgemeester niet zo veel veranderen. Automobilisten zullen aan deze rotonde wel niet meer naar links kunnen en even om moeten rijden, en aan dit gevaarlijk kruispunt komen verkeerlichten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier