Ieper op zoek naar 35 ha extra industriegrond

05/05/09 om 10:50 - Bijgewerkt om 10:50

Bron: Kw

Na de verrassende wending van het dossier 'afbakening kleinstedelijk gebied Ieper', waar Ieper plots maar 14 ha industriegrond meer krijgt in de zone Ieperleekanaal in plaats van de aanvankelijk voorziene 49 ha, wil de stad zo snel als mogelijk 35 ha extra bedrijventerrein afgebakend zien. Ieper doet daarbij zelf geen voorstellen maar werpt de bal in het kamp van de provincie.

In de voorbije twee weken ging het er nogal heftig aan toe tussen burgemeester Luc Dehaene en de provincie, maar nu de teerlingen toch geworpen zijn, neemt de burgemeester wat gas terug : „Wie met modder gooit verliest terrein. We blijven de gang van zeken erg spijtig vinden en begrijpen niet hoe de provincie pas op het allerlaatste moment haar kar gekeerd heeft, maar het stadsbestuur legt zich neer bij de beslissing. Maar we zullen sterk aandringen op een alternatief voor de verloren gegane hectaren industriegrond", antwoordde hij aan Ives Goudeseune (SP.A), die hem in de gemee...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!