‘Ieper in ‘t echt’ is tweede 3D-boek van Frank Matthys

'Ieper in 't echt' is tweede 3D-boek van Frank Matthys.
Redactie KW

‘Ieper in ‘t echt’, dat is het nieuwe boek van Frank Matthys. Maar het is geen gewoon boek. Het is een fotoboek dat Ieper driedimensionaal toont. Het is al het tweede 3D-fotoboek van Frank Matthys. Vorig jaar bracht hij al een gelijkaardig boek uit over Brugge. Door het enorme verkoopsucces vond Matthys dat het hoog tijd was om een tweede Vlaamse stad driedimensionaal in beeld te brengen. Volgende week volgt nog een 3D-fotoboek over Leuven.

Frank Matthys is al van jongsaf gefascineerd door het weergeven van 3D-beelden op tweedimensionaal vlak. De techniek bestaat al 150 jaar, maar Matthys is momenteel de enige die er een 3D-fotoboek mee heeft gemaakt. Met dit boek wil de auteur het hedendaagse Ieper met haar rijke kunstpatrimonium tonen. Het resultaat is indrukwekkend, maar er ging heel wat werk aan vooraf.

“Het is echt een monnikenwerk. Voor Ieper heb ik een goeie 4.200 foto’s nodig gehad om die uiteindelijk samen te persen tot 212 foto’s. Dat samenpersen duurt sowieso al minimum twee maanden. Elke dag ben je er mee bezig”, zegt de auteur.

De foto’s zien er op het eerste zicht wat vreemd uit, maar met het bekende roodgroene brilletje krijg je een prachtig beeld. Het 3D-fotoboek is als kijkboek bedoeld en bevat weinig tekst. De teksten die toch voorkomen zijn in vier talen vertaald. Zo heeft het boek een internationale uitstraling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier