Ieper genomineerd voor titel duurzaamste gemeente 2013

Redactie KW

Het project ‘Eerste duurzame wijk in West-Vlaanderen’, werd uit 7 dossiers gekozen voor West-Vlaanderen.

Voor de tweede maal zal in België de prijs voor de duurzaamste gemeente door Cofely Services uitgereikt worden. De jury maakte in Namen de genomineerden bekend na een eerste selectie. Voor de provincie West-Vlaanderen is dat de stad Ieper met het project ‘Eerste duurzame wijk in West-Vlaanderen’.

“Samenwerking trok onze aandacht”

Juryvoorzitter Alain Hubert: “Het dossier van Ieper trok onze aandacht vooral omwille van de samenwerking met grondeigenaars om een duurzame wijk te construeren naar de normen van het Brundtland rapport die duurzaamheid, net zoals onze wedstrijd, ook zeer breed ziet.” De stad Ieper is samen met andere grondeigenaars de eerste duurzame wijk in West-Vlaanderen aan het ontwikkelen. Het wordt geen klassieke verkaveling maar een moderne wijk die rekening houdt met de toekomstige generaties.

De duurzaamste gemeente van België wordt op 10 december tijdens een officiële ceremonie in het stadhuis van Brussel bekendgemaakt. De vertegenwoordigers van alle genomineerde gemeenten zullen aanwezig zijn en de winnaar krijgt een cheque van 5000 euro om toekomstige projecten rond duurzame ontwikkeling te financieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier